AĞRI / TAŞLIÇAY - Taşlıçay Anadolu İmam Hatip Lisesi

Taşlıçay Anadolu İmam Hatip Lisesi

Cumhuriyet Mahallesi/Cumhuriyet Caddesi Kapı No21/1 Taşlıçay /Ağrı
Vizyon
Öğrencilerimizi; Atatürk ilkelerinin ışığında, milli eğitimimizin temel amaçları doğrultusunda milli-manevi değerlerimize bağlı; aileisne, çevresine ve milletine yararlı, aydın fikirli, çağdaş düşünceli, karşılaştığı zorlukları aşabilen bireyler olarak yetiştirmek.
Misyon
Sunduğu eğitim ortamı ile aile sıcaklığını aratmayan, öğrencilerine hoşgörülü ve demokratik bir ortam sunan, akademik başarısı yüksek ve bir üst kurum için yeterli bilgi ve beceriye sahip öğrencileriyle anılan, tercih ve takdir edilen bir yatılı bölge okulu olmaktır.
Fen Laboratuvarı :2
08.00 - 15:40
Kalorifer
ADSL (16 Mbit ve üzeri)
İngilizce ve Arapça
Ulaşım
İlçemiz, Erzurum-İran transit yolu üzerinde olup ulaşım sıkıntısı bulunmamaktadır. İlçemizde ulaşım minibüs ve otobüslerle sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Taşlıçay ilçe merkezi nüfusu resmi olarak 6300 kişidir. Köylerle birlikte bu sayı 34000´i bulmaktadır. İlçe halkı genel olarak tarım, hayvancılık ve ticaretle uğraşmaktadır. İlçemiz genel anlamda yaşanması rahat bir şehirdir. İlçemizde 1 adet yüksekokul bulunmakta olup 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında faaliyete başlamıştır.
Okulumuz Taşlıçay ilçe merkezinde olup, Ağrı il merkezine 29 Km uzaklıktadır.